Vacancy - Service Desk Starter Den Haag

Sorry, this vacancy is only for people who understand and speak Dutch fluently! Want to join our team, but no Dutch language skills? Check our career page for other opportunities that don't require native Dutch.

Jouw rol als Servicedesk starter in Den Haag (ook wel bekend als brandjesblusser)

Bij Swap Support werk je voor de top van het (inter-)nationale bedrijfsleven. Wij bieden een unieke kans om bij verschillende bedrijven binnen te kijken en je netwerk uit te breiden. Betrokkenheid bij onze nationale en internationale klanten maakt het verschil. Vanuit onze locaties in Den Haag, Groningen en Santander (Spanje) kennen we onze opdrachtgevers goed. Organisaties zijn bij ons geen nummer, maar echte mensen met reële vragen. Als junior collega vind je samen met je collega’s op deze vragen de juiste antwoorden. Zowel vanuit onze eigen kantoren als bij onze klanten op locatie.

Als Servicedesk starter ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en weet je moeiteloos hun problemen op te lossen of deze naar de juiste collega door te zetten. Met je uitstekende communicatie skills heeft elke klant het gevoel dat ze bij jou in goede handen zijn en zorg jij ervoor dat ze weer vlot aan de slag kunnen. Je denkt constructief met onze klanten mee en managet tegelijkertijd de verwachtingen.

Hoe ziet je dag als Servicedesk starter eruit?

Als Servicedesk starter zorg je ervoor dat vragen van de klant snel en goed opgepakt worden. Je neemt de telefoon aan en doet de eerste probleemanalyse van klantvragen die binnenkomen via telefoon en mail. Kleine standaard changes behoren tot je dagelijkse werkzaamheden, voor complexe vraagstukken staan ervaren collega’s intern voor je klaar. Zij brengen je verder in het vakgebied en voorzien je van de nodige ervaring. Daarnaast geef je updates over lopende zaken aan klanten zodat iedereen altijd goed op de hoogte is van de stand van zaken. Als Servicedesk starter ben je de rots in de branding voor klanten om hun proces vloeiend te laten verlopen. Met persoonlijk contact werk je met de klant naar snelle en goede oplossingen.

Jouw leven als Swapper

In veel traditionele organisaties heb je weinig vrijheid om je eigen ideeën uit te voeren. Terwijl die wellicht juist veel waarde toevoegen. Bij ons krijg je de ruimte om te zijn wie je bent, maar ook de vrijheid om te groeien. It’s up to you!

Over Swap Support

Wij vinden dat specialisten moeten doen waar specialisten goed in zijn. Voor ons is dat het snijvlak van IT en Finance. Hiervoor combineren we diepgaande en up-to-date kennis van data infrastructuur, platform en applicatiesoftware met onze expertise van financiële processen. Zo verzekeren we de kwaliteit en continuïteit van Performance Management applicaties.

Als Swappers zijn we samen verantwoordelijk voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van de systemen van onze klanten. We kennen weinig hiërarchie en hebben een open, informele sfeer van ondernemerschap en eigen verantwoordelijkheid.

Wat neem je mee?

  • Je gaat geen uitdagingen uit de weg, jij rent op de brand af!
  • Je bent leergierig en wil jezelf graag ontwikkelen. Je wil niet enkel de deskwerkzaamheden doen, maar ziet ook optimalisaties die gedaan kunnen worden en wil ook deze graag oppakken.
  • Je kunt goed luisteren en helder communiceren.
  • Je hebt een goede beheersing van Nederlands en Engels.
  • Je hebt bij voorkeur al kennis van TOP desk en ITIL.
  • Kennis of ervaring in financiële- of boekhoudsoftware is prettig, maar geen must. Affiniteit met IT en finance is dat uiteraard wel.
  • Je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar tijdens kantooruren

Solliciteer nu!

Wil jij meebouwen aan de groei van Swap Support? Solliciteer hier. Mocht je nog vragen hebben dan kan je ook contact opnemen met Maartje Waller via +31 (0)6 24 58 12 63.